...děti chtěj tam, kde bude prča...

VZP přidá dětem na tábory. Loni toho využilo 58 333 klientů

26.05.2014 22:47

15. května 2014 | tisková zpráva

VZP přidá dětem na tábory. Loni toho využilo 58 333 klientů

Příspěvek na letní prázdninové tábory, který byl v loňském roce mezi klienty VZP vůbec nejžádanějším benefitem, nabídne největší česká zdravotní pojišťovna svým pojištěncům i letos. VZP o tom rozhodla v minulých dnech poté, co její pracoviště byla doslova zavalena dotazy rodičů na toto téma. Právě teď je totiž doba, kdy lidé plánují dětem prázdniny. Loni tento příspěvek od pojišťovny využilo 58 333 klientů.

Příspěvek až do výše 500 korun mohou letos získat rodiče, jejichž dítěti ještě nebylo 18 let, je pojištěno u VZP a je členem Klubu pevného zdraví. Cílem je pomoci i méně majetným rodinám, aby mohly o prázdninách svému dítěti dopřát aktivitu podporující pohyb a tím i zdravý životní styl.

Nabídka příspěvku platí jak pro klasické pobytové tábory, tak pro tzv. příměstské letní tábory. Jednou z podmínek je, že tábor musí trvat nejméně čtyři dny v kuse.

Přestože o letošním vyplácení příspěvků na tábor rozhodla VZP až v minulých dnech, mají rodiče možnost nechat si přidat i na tábory, které zaplatili již dříve na začátku roku. Přesně se nabídka vztahuje na tábory zaplacené od 1. 1. 2014 do 31. 8. 2014. Žadatelé musí doložit originální platební doklad. Udělat to mohou na kterékoliv pobočce VZP.

Příspěvek na tábor tak rozšiřuje nabídku benefitů, které letos VZP poskytuje svým klientům mladším osmnácti let. Mezi ty dále patří například příspěvky na očkování proti klíšťové encefalitidě, meningitidě, rotavirovým infekcím a dalším nemocem. VZP přispívá dětem i na fixní rovnátka či nejrůznější rehabilitační aktivity, jako je např. plavání, solná jeskyně, či sauna.

Podmínkou pro čerpání jakéhokoliv příspěvku od VZP je letos členství v Klubu pevného zdraví. Tím se může stát každý klient VZP. Stačí jen vyplnit jednoduchý elektronický formulář nebo udělat totéž na kterékoliv pobočce. Celkem je letos na příspěvky klientům VZP vyčleněno 400 milionů korun.

Mgr. Oldřich Tichý
vedoucí tiskového oddělení a tiskový mluvčí

 

zdroj: www.vzp.cz/o-nas/aktuality/vzp-prida-detem-na-tabory-loni-toho-vyuzilo-58-333-klientu

 

Vyhledávání

Kontakt

Kamila Lubasová Nová Ves nad Nisou 108
468 27 Nová Ves nad Nisou
724 073 669

Novinky

V této rubrice nejsou žádné články.

 Děkujeme našim sponzorům a partnerům:

 

COPY-FOTO CENTRUM BBS HLINSKO

 

Letní tábor je podporován finančními prostředky z rozpočtu Libereckého kraje. Děkujeme.